Pumpasoppa
Som jag berättade fick jag tag i en massa härliga pumpor, så nu började hjärnan att arbeta med vad som skulle bli av dem. Det första jag kom att tänka på var pumpasoppa. En enkel klassisk pumpasoppa!
Pumpasoppa
till 4 portioner
800 g pumpakött
4 potatisar
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
1/2 msk finriven ingefära
2,5 dl grädde
vitpeppar
salt
till servering:
röra (creme fraiche blandat med cream cheese)
creme fraiche
pumpakärnor
parmachips
salt
bröd
Skala och kärna ur pumpan. Skär sedan småbitar av den. Skala löken och finhacka.
Fräs pumpan, potatisen och löken i lite olja så att pumpan precis börjar mjukna lite. Häll på vin och låt koka någon minut. Tillsätt buljongen och låt puttra på svag värme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
Mixa till en slät puré. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp igen och smaka av med ingefära, salt och peppar.
Servera med en röra gjord på exempelvis creme fraiche blandat med cream cheese.
Vill du ha tips på ett superenkelt kalljäst bröd tipsar jag gärna om detta Kalljästa frukostbröd som är supernenkelt att göra.
Kommentarer
alltomminmat.blogg.se skrev 2010-10-18 klockan 10:54
Vad kul att hitta en bloggkollega som vågar sig på att testa pumpa!Kika gärna in på min blogg, har precis också testat något nytt...manitoba cream, alltid något.
Allt gott!
Helena Ljunggren skrev 2010-10-19 klockan 09:33
Pumpa är nåt som jag inte är sådär vansinnigt förtjust i men kanske skulle det funka som soppa. Det måste jag absolut prova.
Ann Charlott Nordström skrev 2010-11-06 klockan 19:02
Jag testade att lägga i lite potatis (4-5 st normalstora) - blev jättegott...
Reklam:
Lämna en kommentar