Fläskfilé och kantareller
Bättre än såhär kan det bara inte bli! Fläskfilé från Lillehems utegrisar som försiktigt steks och sedan ugnsbakas. Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det.
Men vi tar det från början.
Tillbehör:
Skala potatis och skär i klyftor. Lägg i en form och ställ in i ugnen 200 grader ca 20-30 minuter.
Köttet:
Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta. Lägg i en form och ställ in i ugnen tillsammans med potatisen. Använd en termometer och låt köttet få en innertemperatur på 65 grader. Ta sedan ut köttet och vira in det i folie ca 10 minuter innan det skärs upp.
Undertiden fläskfilen är i ugnen fortsätter vi med den smaskiga såsen.
Sås:
3 schalottenlökar
200 g kantareller
en rejäl klick smör
2,5 dl grädde (av något slag)
hackad persilja (går bra med djupfryst)
Hacka löken fint och fräs upp med kantarellerna (som jag har delat i mindre bitar) i en rejäl klick smör. Låt fräsa 5-10 minuter. Häll sedan på matlagningsgrädde eller exempelvis Kelda laga mat 4% (som inte innehåller några aromer, färgämnen eller emulgeringsmedel). Krydda med salt, peppar och rikligt med persilja. Låt puttra någon minut.
Skär köttet i skivor och lägg i en form. Häll över såsen.
Servera med potatisklyftor. På fotot syns även stek squash, kryddad med citronpeppar.
Kommentarer
Att ha det gott skrev 2010-09-23 klockan 08:18
Det låter helt underbart
Berith skrev 2010-09-23 klockan 09:56
Vill vara med!!!!!
HelenaN skrev 2010-09-23 klockan 11:11
Så härligt gott och enkelt det ser ut. Ofta är ju det enkla som är det absolut godaste *mums*
Kram från Norrland.
Linda - Cupcakefluffan skrev 2010-09-23 klockan 17:22
ser så himla mumsigt ut, det där hade sambon verkligen gillat, han älskar verkligen svamp
tina skrev 2010-09-27 klockan 19:19
Lovely!
Reklam:
Lämna en kommentar