Jättegrön fiskgryta
En läckert grön fiskgryta som är full av vitaminer och nyttigheter. Passa på att rensa kylen på gröna grönsaker :)
Jättegrön fiskgryta
4-5 portioner
500 g torskfilé
1 liten squash
1 broccoli (ca 300g)
1 grön paprika
1/2 purjolök
1 skvätt olivolja att steka i
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 msk hela grönpepparkorn som krossas
2 msk flytande fiskbuljong
3 dl frysta gröna ärtor
75 g sockerärtor
1/2 msk citronsaft
ris eller liknande (på fotot serverar vi med kamutvete)
Skär squash, broccoli, och paprika i grova bitar. Skiva purjolöken i cm tjocka skivor. Fräs grönsakerna i olja utan att de tar färg.
Tillsätt vatten, grädde, grönpeppar och buljong. Låt allt koka på svag värme i ca 5 minuter under lock. Lägg i fisken och koka i ytterligare 5 minuter under lock. Tillsätt ärtorna och sockerärtor och låt allt få ett lätt uppkok. Smaka av med citronsaft.
Servera med ris.
Reklam:
Lämna en kommentar