Banankaka med choklad
Ingredienser:
75 gr smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 gr blockchoklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Smält fettet i en kastrull. Låt svalna.
2. Blanda det med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna.
3. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten.
4. Hacka blockchokladen. Blanda ihop mjöl, blockchoklad och bikarbonat och vänd ner i smeten.
5. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
6. Häll blandningen i väl smord, bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i 30-40 minuter, 175°C. Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
7. Servera kakan helt kall med en klick grädde eller glass.
Källa: ICA
Marias kommentar:
Det blir en del bunkar då det är mycket som ska blandas för sig och vispas innan man blandar samman allting. En nackdel är helt klart den extra disken.
Själv är jag inte så förtjust i banankakor men denna luktade i alla fall väldigt gott och såg god ut. Enligt maken så var den även riktigt god.
Reklam:
Lämna en kommentar