Kycklingsoppa med nudlar
Vi fortsätter att testa förslagen på soppor ni skickat in och dagens tips kommer från Ellinor.
Ellinors kycklingsoppa med nudlar
4 port
2 kycklingfiléer, ca 250 g
2 paprikor
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
smör
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
50 g äggnudlar (då jag ville få lite mer mat av soppan hade jag i det dubbla + lite extra vatten)
1 krm kajennpeppar
färsk ingefära (fuska inte med detta, då den ger smak till hela soppan)
lite lime
Till servering:
eventuellt en klick matyoghurt, men inget måste
Tillagning:
Skär kycklingfiléerna i små bitar.
Kärna ur paprikorna. Strimla paprika och purjolök. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med de andra grönsakerna och kycklingen i smör i en stor kastrull.
Häll på vattnet och lägg i buljongtärningar. Låt soppan koka upp. Bryt nudlarna i mindre bitar och lägg i dem. Låt soppan koka tills nudlarna är färdiga.
Smaka av med kajennpeppar, färsk riven ingefära och några droppar lime. Servera eventuellt soppan med en klick matyoghurt.
Millans kommentar: En snabblagad mager soppa där den färska ingefäran ger riktigt god smak. Räckte till 3 lunchlådor + en liten provsmakningsportion.
2 av lådorna åkte rakt in i frysen, men tyvärr blev inte resultatet speciellt bra. Nudlarna tappade all form av tuggmotstånd och blev mest en sörjig massa. Så skippa frysen och ät direkt!
Reklam:
Lämna en kommentar