Sega rutor med vinbär
Vad gör man när man har en massa röda vinbär? Man kan försöka sig på att koka gelé eller saft då går det åt en hel del bär. Men känner man inte riktigt för det kan man alltid baka. Denna gången blev det Sega rutor med vinbär.
Millans kommentar: Jag tycker att smeten nedan räcker bra till en form storlek: 35 x 25 cm. Om jag gör hel långpanna föredrar jag att göra receptet x1,5. Alltså 6 ägg, 9 socker, 9 mjöl etc. Men det är en smaksak hur höga kakor man vill ha.
Sega rutor med vinbär
4 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
1-2 tsk vaniljsocker
200 g smält smör
0,5 liter vinbär
Tips: Lite kardemumma i smeten gör den om möjligt ännu godare!
Gör så här:
1. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa ägg och socker.
4. Rör ner övriga ingredienser.
5. Häll smeten i en långpannan, strö över vinbären.
6. Gräddas i ca 30 minuter.
Marias kommentar:
Detta blev en riktigt lyckad kombo! Syrliga vinbär med en härligt seg/kletig kaka. Mumsigt värre! Bäst att slänga in lådan med kakbitar i frysen fortare än fortast, annars är risken stor att de försvinner lite väl fort. Denna kaka fungera även med andra sorters bär, t.ex. hallon eller björbär.
Kommentarer
Mian skrev 2007-09-09 klockan 08:54
Gott gottigott gott. Vinbärkakor är en av mina absoluta favoriter! Snabba att göra. I mitt recept är det inget smör i själva smeten utan man hyvlar kallt smör över och strör pärlsocker på. Det blir liksom lite knäckigare och mer "karamelliserat" stuk på dem då.
Millan skrev 2008-07-04 klockan 20:55
Nu har vi testat, fast med hallon istället. Skulle bjuda en massa folk på kaka och gjorde två långpannor. Alla blev riktigt förtjusta i dem!
Ulrika skrev 2012-08-27 klockan 22:14
Otroligt goda!
Jag strödde pärlsocker på som extra piff. :)
Svamp, garn och Pia - 3 favoriter - Creative Cia Creative Cia skrev 2018-07-13 klockan 19:54
[…] måste ta fikapaus också. Gjorde den här fantastiska, litet sega vinbärskakan och serverade med […]
Reklam:
Lämna en kommentar