Gryta med pak choi och teriyakifeeling
Det har verkligen varit ett Pak Choi-år i vår trädgård. Skörden blev enorm och jag försökte göra allt jag kunde med den. Den här grytan; “Gryta med pak choi och teriyakifeeling” blev en riktig höjdare.
🍲 Gryta med pak choi och teriyakifeeling
800 g nötfärs
1 burk svamp
4 morötter
pak choi
Fräs färsen, blanda i svamp och morötter. Häll på såsen nedan och låt småputtra tills färsen är tillagad. Skär pak choi min bitar och blanda ner.
🧄 Teriyakisås:
3 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
0,5 dl strösocker
1 1/4 dl japansk soja
1,5 dl vatten
1,5 msk risvinäger
2 tsk majsstärkelse
Pressa vitlöken och riv ingefäran. Blanda med de andra ingredienserna och låt koka upp under omrörning.
🍚 till servering:
Ris
picklad rödlök
salladslök, skuren i tunna skivor
Reklam:
Lämna en kommentar