Theos banankakor

Det här receptet på “Theos banankakor” borde jag postat för flera år sedan, men av någon anledning blev det bara liggandes. Inte förrän en kompis nyligen frågade om de där kakorna så blev jag påmind om att de inte fanns här i bloggen. Så nu är det dags :)

Från början är det ett recept som gjordes med grötpulver, men när sonen slutade äta gröt kändes det dumt att behöva köpa hem bebisgröt. Så det var bara att börja experimentera fram något som påminde om dessa i såväl smak som konsistens. Dessa var sonens favoritkakor upp till 3-årsåldern.

Tillagning av Theos banankakor

Theos banankakor

2 dl havregryn (som mixas till ett mjöl)
2,5 dl (hela) havregryn
2 mogna bananer
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk rapsolja

Mixa 2 dl havregryn till ett mjöl. Blanda i resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.

Klicka ut på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. 200 grader ca 20 minuter.

Låt svalna och sedan är det bara att njuta!

Tips: Kakorna håller inte så många dagar i rumstemperatur, men går utmärkt att styckfrysas och tinas efterhand.

Mixade havregryn

Mixade havregryn ger ett havremjöl som går utmärkt att koka gröt på. Det blir ungefär samma konsistens som mannagrynsgröt. Jag föredrar dock vanlig havregrynsgröt just pga konsistensen. Men alltid lika trevligt med lite variation till frukost.

Tips: Du kan även testa att rosta havregrynen i ugnen innan du mixrar om du vill få lite annan smak.

Mixad havregrynsgröt

Mixad havregrynsgröt

1 portion

2 dl vatten
+ ev. lite extra beroende på hur fast du vill ha den
1 dl havremjöl
gnutta salt

Koka upp på medelhög värme under omrörning.

Tips:
Smaksätt gröten med vaniljpulver / kanel / kardemumma

Servera med något av följande:
mjölk
bär
jordnötssmör
äpplemos

Lämna en kommentar




Reklam: