Las Moras Organic Chardonnay Reserve
Det här med vin i matlagning. Jag vet inte hur ofta jag läser att man kan hälla ner i princip allt äckligt vin i det. Men bara för att du blandar ner något äckligt i maten blir det inte automatiskt gott. Istället kan du förstöra i princip vilken maträtt som helst genom att blanda ner ett äckligt vin. Så, låt mig därför tipsa om ett riktigt bra vitt allround-vin som jag redan tipsat om tidigare.
Det här vinet är både gott och prisvärt. Så det räcker både till att laga mat på och att dricka några glas.
Las Moras Reserve Chardonnay, 2020
Nr 16018 hos Systembolaget
Box på 3 liter 229 kr
Druvorna odlas ekologiskt på en vingård i San Juan, Argentina. Vingården ligger 650 meter över havet i Tulumdalen mellan de två bergskedjorna Anderna och Pie de Palo. Vinområdet heter San Juan och är landets näst största vindistrikt, beläget norr om Mendoza, och står för cirka 25 procent av landets totala vinproduktion.
Vinet passar utmärkt till fågel, fisk, fläsk och pastarätter såväl som till vegetariskt. Senast igår använde jag det till jordärtskockssoppan, som blev perfekt.
Recept på Jordärtskockssoppan serverad med friterad jordärtskocka finns här >>
Reklam:
Lämna en kommentar