Pytt-i-panna variant med lax, räkor och pocherat ägg

Detta är ännu en sån där maträtt som är helt i min smak. När äggulan delas och rinner ner som en sås över gulbetorna och laxen. Mmm!

Pytt-i-panna variant med lax, räkor och pocherat ägg

Pytt-i-panna variant med lax, räkor och pocherat ägg
till 4 portioner

400 g lax
500 g potatis
4 gulbetor
rapsolja till stekning
salt och peppar

till servering:
pocherade ägg (rent näringsmässigt räcker det väl med 1 ägg/person, men jag äter gärna två)
ordentligt med skalade räkor
1 rödlök
1 knippe färsk dill

Pytt-i-panna variant med lax, räkor och pocherat ägg

Skär laxen i stora bitar. Skala och tärna potatis och gulbetor.

Snabbstek potatis och gulbetor i lite smör och lägg sedan i en form och ställ in i ugnen. 200 grader ca 30 min tills de är mjuka.

Skala räkorna.

Stek laxen i smör så att den får snygg yta. Lägg den överst i formen i ugnen de sista 5 minuterna så att den precis blir färdig.

Toppa formen med räkor, hakad rödlök och finklippt dill på toppen.

Servera med pocherat ägg.

https://www.instagram.com/p/B-sHrdEJOgC/

Pocherat ägg

Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner lite ättiksprit, typ 1-2 msk och lite salt. Se till att det kokar ordentligt.

Sätt fart på vattnet så att det blir en virvel. Knäck ägget i ett glas och tippa sedan ner det i virveln.

Jag brukar låta dem snurra runt där ungefär 2 minuter, men då är gulan verkligen rinnande. Vill du ha fastare ägg så upp mot 4-5 minuter.

Lämna en kommentar




Reklam: