Pasta med rostad vitlöksbroccoli
Ett recept med ganska många moment, då du ska rosta broccolin först. Men väl värt att lägga tid på, då broccolin blir riktigt smarrig!
Pasta med rostad vitlöksbroccoli
till 4 portioner
rostad broccoli:
500 g broccoli (ca 2 st, men jag gör gärna lite extra)
1 vitlöksklyfta
olja
salt
chili flakes
1/2 dl solrosfrön
1/2 msk citronsaft
kycklingen:
600 g kycklingfile i strimlor (finns att köpa färdigt)
2 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
salt & peppar
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk vetemjöl
3 dl grädde (eller matlagningsgrädde eller blanda grädde med mjölk)
till servering:
pasta
riven pecorino eller parmesan
Rostad broccoli: Sätt ugnen på 250 grader. Skär buketter av broccolin. Skiva stammen. Lägg i en form och blanda med olivolja, pressad vitlök, salt och chili flakes. Rosta högt upp i ugnen 15 min, tills de fått färg och blivit lite mjuka. Strö över solrosfröna efter halva tiden. När formen kommer ut från ugnen, skvätt över lite citronsaft.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Kycklingen: Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Krydda med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar. Tillsätt vitvinsvinäger. Pudra över vetemjölet och rör ned matlagningsgrädde. Sjud 1-2 min.
Blanda pastan med kyckling. Servera pastan toppad med broccoli och pecorino.
Reklam:
Lämna en kommentar