Krämig citron- och laxpasta
Den här Krämig citron- och laxpasta tog sig raka vägen in i vår matplanering direkt när jag läste beskrivningen. Sen har det följt med ett par omgångar och fått en liten ändring varje gång. Men nu är vi helt nöjda. En riktig vardagsfavorit!
Här kommer receptet på en löjligt enkel citron- & laxpasta som bara tar 10 minuter att slå ihop, receptet kommer här!
/ Catarina König
Krämig citron- och laxpasta
till 4 portioner
400 g färsk pasta (ca 2 paket)
400 g laxfilé
sås:
150 g cream cheese
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 citron, zest från hela citronen, halva pressad i såsen
2 tsk fiskfond
2 msk djupfryst hackad persilja
salt & peppar
Koka den färska pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt puttra samman.
Skär laxfilén i kuber ca 4×4 cm.
Tillsätt laxkuberna ner i såsen och låt sjuda ca 3 min. Om laxen får puttra för länge blir den bara torr.
Servera pastan med såsen.
Reklam:
Lämna en kommentar