Pesto
Som jag är nötallergiker så undviker jag nötter i den mån det bara går. Pesto är därför lite klurigt. Visserligen är det okej med pinjenötter då det är fröet som finns i pinjekottar.
Hur som helst, jag har gjort min egen variant på pesto och har där uteslutit pinjenötterna ändå…
Ska du göra pasta/potatissallad med pesto så sparar lite basilika, ca ½ dl.
Ingredienser:
1 kruka basilika
1-2 vitlöksklyftor
30 g riven färsk parmesanost
3 msk olivolja
salt
peppar
Gör så här:
1. skala vitlöken och släng ner den i en mixer alt. om du kör med handmixer.
2. plocka bladen på basilikan och mixa sedan vitlök med basilikabladen.
3. riv parmesanost och mixa med ned i röran.
4. häll ner olivoljan i en fin stråle och mixa till en slät massa.
5. smaka av med salt och peppar, helst från kvarn.
Tycker du peston är för tjock? Späd med mera olivolja.
Reklam:
Lämna en kommentar