Pumpa- och sötpotatissoppa i slow cooker
Hösten är här och genast blir jag sugen på varma goda soppor. Den här crock pot-soppan tar en stund att förbereda, för du behöver ugnsbaka pumpan först för att få bättre smak på den. Men sen behöver den inte så många timmar i slow cookern. Kan med fördel göras på helgen och håller flera dagar i kylen. Glöm inte att servera med creme fraiche, för den behövs för syrlighetens skull.
Pumpa- och sötpotatissoppa i slow cooker
till 4 portioner
1 butternut-pumpa
1 liten sötpotatis
2 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk honung
rapsolja
1 liter kycklingfond
till servering:
creme fraiche
pumpakärnor
parmachips (200 grader varm ugn, lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen ca 10 minuter beroende på skivornas tjocklek. Låt svalna och bryt i bitar.)
salt
bröd
på fotot även stora krasseblad, men det är inget som behövs
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala potatis (vanlig och sötpotatis) och skär i stora klyftor. Dela pumpan på mitten och gröp ur kärnorna. Skär i bitar och lägg tillsammans med potatisen på en plåt. Skala och klyfta den gula löken. Skala vitlöken. Ringla över lite olja och honung och ställ in i ugnen 30 minuter. Pumpan ska precis börja mjukna.
Tips: Det går utmärkt att skala pumpan innan den åker in i ugnen, så slipper du det senare.
Häll kycklingfond och vatten i slow cookern.
Lägg ner potatis och lök i grytan. Skär bort skalet från pumpabitarna och lägg ner pumpabitarna i grytan.
Sätt igång 4 timmar på low.
Använd en stavmixer och mixa soppan slät. Servera med lite blandade tillbehör.
En lyxigare och godare soppa är svår att hitta :)
Kommentarer
Lotta Fagrell skrev 2019-02-18 klockan 15:16
Hej! Jag har en hallowenpumpa. Kan jag inte använda den istf butternutpumpan?
Millan skrev 2019-02-19 klockan 12:57
Nja.. de vanliga halloween-pumporna brukar inte vara så goda att äta. Butternuten är mycket mildare i smaken. Men testa :) Kanske är en god sort du fått tag i!
Reklam:
Lämna en kommentar