Enkel Tonfiskgratäng
Inget fancy på något sätt, men enkel vardagsmat som du dessutom kan förbereda kvällen innan.
Enkel Tonfiskgratäng
till 6 portioner
500 g okokt pasta
2 gula lökar
2 röda paprikor
olja
2 burkar tonfisk i vatten
1 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 msk fiskfond
citronsaft
salt & peppar
3 tomater
riven ost
till servering:
sallad eller andra grönsaker
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Tärna paprika och hacka lök. Fräs i olja ett stekjärn tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt tomatpure. Häll av tonfisken och blanda med grönsakerna. Tillsätt grädde, fond och krydda med citronsaft, salt & peppar.
Blanda pastan med röran i en ugnsform. Skiva tomaterna och lägg över. Häll över riven ost.
Fram till hit kan du förbereda dagen innan och ställa i kylen. Tänk bara på att den behöver längre tid i ugnen dagen efter, ca 25 minuter istället.
Sätt in i ugn, 225 grader ca 10 minuter.
Gratängen går att frysa, men blir lite torr efter en runda i micron.
Reklam:
Lämna en kommentar