Köttfärs- och paprikasoppa
Den här Köttfärs- och paprikasoppa har blivit en riktig vardagsfavorit hos oss. Riktigt bra smak, lätt att göra storkok och passar dessutom utmärkt i lunchlådan dagen efter.
Köttfärs- och paprikasoppa
till 4 portioner
1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
4 msk tomatpuré
1,5 msk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1,5 msk torkad oregano
1 burk körsbärstomater
(finns bland krossade tomater)
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
Rotfrukter (välj en eller flera av följande):
3 potatisar i tärningar
2 morötter, i bitar
1 klyfta vitkål, i bitar
brysselkål, ansade och halverade
broccoli, i buketter
till servering:
bröd
Tärna paprikorna. Finhacka gul lök och vitlök.
Hetta upp lite olja i en gryta och fräs löken. Lägg i nötfärs och låt den
bryna. Tillsätt tomatpuré och kryddorna.
Blanda ner de tärnade paprikorna och körsbärstomater i grytan.
Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Låt soppan koka
upp.
Tillsätt rotfrukterna och låt koka 10-15 minuter.
Tips: Om du tillsätter mycket rotfrukter kan det behövas mer vatten.
Lägg i så fall till ytterligare en buljongtärning.
Servera soppan med bröd.
Reklam:
Lämna en kommentar