Kyckling teriyaki-gryta
En god kycklinggryta som passar lika bra till middag som dagen efter i lunchlådan.
Kyckling teriyaki-gryta
till 4 portioner
500 g kycklingfilé
1/2 purjolök
2 morötter
1 näve broccolibuketter
Smör/olja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära, ca 1 msk riven
1 msk sesamfrön
1/2 dl japansk soja
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
3 dl grädde
salt & peppar
till servering:
ris
grönsaker
Strimla kycklingfilé och purjolök tunt, skär morot i slantar och bryt broccolin i mindre buketter.
Bryn kycklingen och låt sedan löken, moroten och broccolin fräsa med någon minut. Riv vitlök och ingefära fint och blanda ner det samt sesamfrön. Häll på soja, vinäger, socker och grädde. Låt koka ihop ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och grönsaker.
Reklam:
Lämna en kommentar