Mintchokladmousse
Vad sägs om den här läckra desserten? Få ingredienser och lätt att göra.
Mintchokladmousse
till 3-4 portioner
Tid: 15-20 min + ca 1 timme i kylen
100 g mintchoklad
2 dl grädde
1 msk honung
2 äggula
till servering:
myntablad
bär (blåbär på fotot)
Smält chokladen tillsammans med honungen över ett vattenbad. Vispa undet tiden grädden i en skål. Den ska vara löst vispad, annars kan moussen bli grynig.
Ta bort kastrullen med choklad från varmvattenbadet och rör ner äggulan. Häll direkt ner i grädden och vänd runt med en sked. Fortsätt att vända tills all chokladsmet är inblandad och moussen har en jämn färg.
Klicka upp moussen i små glas och ställ i kylen ca 1 timme. Garnera gärna med ett citronmelissblad och riven choklad.
Kommentarer
Carro skrev 2015-06-03 klockan 18:26
Mums! och hittar man inte mintchoklad så kan man ta vanlig choklad och hälla i några droppar pepparmyntsolja =)
diningandcooking skrev 2015-06-03 klockan 19:06
Det ser ju jättegott ut, har inte gjort så mycket chokladmousse men ska absolut testa det. Här hemma har det bakats chokladcupcakes med dulce de lechefrosting som blev otroligt gott =)
www.diningandcooking.blogg.se
Reklam:
Lämna en kommentar