Skaldjurssill
Strax innan jul efterlyste vi era favoritrecept på “vit och kladdig” sill. Martina med bloggen Mat och Odla var snabb på att svara och tipsade direkt om skaldjurssillen. Vi föll direkt redan när vi läste receptet. Och inte blev det sämre på julafton när vi fick smakat den. Riktigt god och bra balans mellan smakerna.
Skaldjurssill
2 askar 5-minuterssill
räkor i saltlag, ca 180 g (se till att hitta någon bra sort, stor skillnad på smakerna här)
1 röd lök
1 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
3 msk majonnäs
1 burk créme fraiche
100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom (röd stenbitsrom på fotot)
Låt sillen och räkorna rinna av.
Dela sillen i mindre bitar och lägg ihop med räkorna i en skål. Lägg över dillen, en hackad rödlök och gräslöken.
Rör ihop majonäs och creme fraiche och blanda ner i skålen. Vänd ner romen. Mal över lite svartpeppar.
Låt stå någon timme i kylen, servera och njut!
Kommentarer
Martina skrev 2014-12-27 klockan 17:11
kul att ni gillade den! God fortsättning :-)
Zarah skrev 2015-12-23 klockan 07:59
Äsch då... jag som inte skulle göra mer än två sorter i år... (Ingen alls, från början, men av någon anledning ångrar jag mig alltid. :P) Nu fick jag ju uppdatera inköpslistan, för den här såg VÄLDIGT spännande ut.
Zarah skrev 2015-12-26 klockan 15:51
Uppdaterar med reaktioner efter att sillen serverats... ALLA älskade den och den är precis så fräsch att den kan ätas på både jul- och midsommarbordet. Maken tyckte att vi skulle slå fast att denna blir den sista i trion av helgade sillar, vilka ALLTID serveras vid jul. Det är ett mycket gott betyg, det. :)
Millan skrev 2015-12-30 klockan 19:54
Åå, vad kul att höra Zarah! Tack för att du berättar!
Reklam:
Lämna en kommentar