Pulled chicken
Ingredienser:
3 stora kycklingfiléer, ca 750 gr
0,5 sats glaze alt. 1-1,5 dl god BBQ-sås
1 dl chilisås av ketchuptyp
1 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, grillkrydda
Gör så här:
1. Tina kycklingen om den är fryst och krydda den sedan rejält medgrillkrydda. Bryn kycklingen runt om i en stekpanna.
2. Halvera löken och skär löken sedan i halvmånar. Skiva vitlöken.
3.Lägg över kycklingen i en ugnsfast gryta och ha i lök och vitlök.
4. Blanda glazen med chilisås och vatten. Smaka av med mera salt och peppar om du anser att såsen är för svag, alternativt lite mera chilipeppar om du önskar mer sting.
5. Häll över såsen över kycklingen och täck gryta med ett lock.
6. Ställ in i 150 graders varmlufts ugn och låt den stå i 2 timmar.
7. Ta ut och dra isär kycklingen med hjälp av två gafflar. Blanda runt kycklingen med såsen i grytan.
8. Servera tillsammans med t.ex. tortillabröd, sallad, creme fraiche/gräddfil, riven ost, majs, tomater. Som tacos med andra ord! ;-)
Smaklig måltid!
Marias kommentar:
Jag tyckte det var en hit, maken tyckte väl det var okej men inte så mycket mera. Själv tog jag en repris dagen efter just för att jag tyckte det blev så gott. Himla gott alternativ till vanliga tacofärs. Lite picklad rödlök till hade varit enormt gott. Kan tänka mig att kycklingen är god tillsammans med bara sallad, lite coleslaw eller liknande också.
Detta är inget klassiskt slow cooker receptet i och med att det inte tillagas i en sådan. ;-) Dock är det minimalt med jobb och sköter sig själv i ugnen så därför hamnade det i denna kategori ändå.
Reklam:
Lämna en kommentar