Linssallad med korv
Lite vardagsmat fylld med röda linser och kryddstark korv.
Linssallad med korv
600 g morötter
3 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök
dressing:
1/2 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk senap
salt & peppar
250 g körsbärstomater
1 påse bladspenat (70 g)
3 kryddiga köttkorvar (om Chrisse lagar maten, i originalreceptet är det någon vegansk korv som ska användas)
Skala morötterna och skär i slantar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Det tar ca 5-10 minuter.
Koka även linserna mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärningen i en annan kastrull. Följ anvisningarna på förpackningen för bästa resultat.
Finhacka löken och skär korven i slantar. Fräs korven några minuter i lite smör för bästa smak.
Blanda alla ingredienserna i en skål och häll dressingen över. Servera direkt.
Källa: Tidningen VEGO nr 5 – 2014
Reklam:
Lämna en kommentar