Chokladkaka á la Morgan
Detta är mammas paradrecept på chokladkaka. Det har hängt med sedan jag var liten och jag vet inte var det kommer från. Men denna kaka serveras fortfarande när man tittar förbi på fika. Den är god nybakad, men faktiskt ännu bättre efter en dag eller två i kylen, vilket gör det till en perfekt chokladkaka. Mamma har hållit hårt i receptet men eftersom alla ändå vill ha det så har hon nu bestämt sig för att dela med sig av receptet. Så till alla som frågat och sökt efter det, här är det äntligen!
Chokladkaka á la Morgan
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smör
1,5 dl vatten
2 ägg
till servering:
vispgrädde smaksatt med vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vatten och smör och häll det över blandningen. Rör ihop, vispa ej.
Rör i äggen.
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1,5 liter och grädda kakan i ca 40 minuter.
Låt kallna i formen.
Servera gärna med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker.
Reklam:
Lämna en kommentar