Renskavspytt med lingonsås

Enkelt och relativt snabblagat. Lätt att variera med olika rotfruter är det också. Bra vardagsmat vi kommer att göra om igen. Fungerade dessutom bra i micron dagen efter.

renskavspyttitpanna

Renskavspytt med lingonsås

till 2 portioner

4 potatisar
2 morötter
140 g brysselkål
1 rödlök
1 rött äpple
1 paket renskav
1 tsk rapsolja
1 dl vatten
Chiliflakes
Salt och peppar

sås:
1 dl crème fraiche
3 msk lingonsylt

Skala och tärna potatis, morot och rödlök. Halvera brysselkålen. Bryn i olja i några minuter. Tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort. Tillsätt renskaven och låt fräsa tills det är färdigt. Tillsätt tärnat äpple. Krydda med chiliflakes och smaka av med salt och peppar.

Servera med crème fraiche blandat med lingonsylt.

Lämna en kommentar




Reklam: