Skånsk kalops
Skånsk kalops
1 gul lök
3 morötter
400 g grytkött
2 msk mjöl
salt
peppar
1-2 msk smör
ca 9 dl vatten
2 lagerblad
10 kryddpepparkorn
1 köttbuljongtärning
tillbehör:
potatis
Skala lök och morötter. Skär löken i klyftor och skiva morötterna.
Skär köttet i jämna grytbitar. Rulla köttbitarna i mjölet och krydda med salt och peppar.
Bryn smöret i stekpannan. Lägg på kött och lök och bryn rejält under omrörning.
Lägg köttet, lök och eventuellt stekspad i en kastrull. Slå på vatten (så att köttet täcks). Lägg ner lagerblad, buljongtärning och kryddpepparkorn. Se till att det precis börjar sjuda (det ska inte koka). Låt sjuda under lock ca 2 timmar.
När 20 minuter kvarstår av koktiden lägg i morötterna.
Servera med kokt potatis.
Reklam:
Lämna en kommentar