Stekt halloumi med linssallad
Stekt halloumi med linssallad
8 nypotatisar
2 dl okokta röda linser
1/2 isbergssalladshuvud
3 morötter
1 knippe rädisor
1 paket halloumi (ca 250 g)
Senapsdressing:
0,5 dl olja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
Skrubba potatisen och koka den.
Koka linserna enligt anvisningar på förpackningen (ca 10 minuter) och låt dem svalna. Håll ett öga på dem så att de inte kokar sönder.
Skölj salladen och strimla den fint. Skär morötterna i slantar och rädisorna i klyftor. Skär den kokta potatisen i bitar. Blanda potatis, linser, sallad, morötter och rädisor. Häll på senapsdressingen (se nedan).
Skiva halloumin och stek den snabbt på hög värme (ca 1-2 minuter på varje sida).
Senapsdressing:
Rör ihop ingredienserna och krydda med salt och peppar. Häll över salladen
Tack till Costas för inspiration till det här receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar