Pad thai
Pad thai
150 g risnudlar
2 tsk olja
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
ingefära
250 g kycklingfile
5 salladslökar
3 morötter
1/2-1 tsk chilisalt
3 msk soja
125 g färska böngroddar
Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketen (brukar vara att koka upp vattnet, dra av från plattan, lägg i nudlarna 3 minuter, slå av vattnet och häll på lite olja).
Häll 1 tsk olja i en wok eller stekpanna. Lägg i pressad vitlök, uppvispat ägg och krydda med ingefära. Rör tills ägget stelnat och blivit äggröra. Ta upp blandningen.
Skär kycklingen i strimlor. Skala morötterna och riv. Skär salladslöken fint.
Hetta upp resten av oljan i pannan och lägg i kycklingstrimlorna. Fräs dem under omrörning tills de nästan är färdiga.
Tillsätt salladslök och chilisalt. Låt fräsa en kort stund.
Tillsätt nudlar, böngroddar, morötter, soya och äggröran.
Reklam:
Lämna en kommentar