Mammas äppelpaj – ett favoritrecept

mammas äppelpaj

Mammas äppelpaj – ett favoritrecept

Pajdeg:
150 g margarin
3 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kallt vatten

Fyllning:
100 g margarin
2½ dl socker
2 ägg
4-5 äpplen
½ citron (skalet)

Tillbehör:
Vaniljsås eller
vaniljglass

Sätt ugnen på 225 grader.

Pajdeg:
Smula margarin i vetemjöl blandat med salt. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila en stund (ca 10 min) innan du trycker ut den i en pajform.

Fyllning:
Vispa margarin och socker pösigt. Tillsätt äggen. Vispa.

Riv äpplena och blanda ner raspet i äggsmeten. Riv skal från citronen och blanda ner i äggsmeten. Slå fyllningen i pajskalet.

Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter.

Servera den ljummen med vaniljsås.

Tack till mamma Berith för receptet!

Lämna en kommentar




Reklam: