Kräftostsoppa med purjolök
Vi fortsätter med recepten till tidningen City och här är dagens recept :) Vill ni se de tidigare recepten hittar ni dem här.
Dagens recept är en väldigt god soppa gjord på färdig kräftost med smörstekta rotfrukter.
Kräftostsoppa med purjolök
4 portioner
3 msk smör
3 morötter
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost
(när jag lagade detta första gången 2013 fanns det 400 g i burken, 2023 är det bara 330 g i paketen. Men det räcker med en paket ändå.)
2 dl creme fraiche
svartpeppar
färsk eller djupfryst finklippt dill
till servering:
en burk kräftstjärtar
finstrimlad purjolök
svartpeppar
bröd
Skala och grovriv morötter och palsternacka. Strimla purjolöken fint. Bryn morötter, palsternacka och purjolök i smöret i botten av en gryta. Strö över mjölet och häll på vattnet. Smula i buljongen och låt koka upp.
Blanda i kräftost och creme fraiche. Krydda efter smak och lägg på dillen. Avsluta med att lägga i kräftstjärtarna vid servering.
P.s. Ett glas kallt vitt vin är verkligen perfekt till den här soppan!
Kommentarer
Ann Charlott Nordström skrev 2017-02-24 klockan 20:43
Perfekt som fredagsmat med en bit gott bröd och ett glas vitt vin. Snabblagad och fantastiskt krämig och god. Rekommenderas varmt. /AC Nordström
Millan skrev 2017-02-27 klockan 07:32
Kul att du blev lika förtjust som vi är AC! Tack för kommentaren!
Reklam:
Lämna en kommentar