Fiskgratäng med tomat och ost
Vi fortsätter att testa recept från en av sommaren Allas-tidningar och den här gången blev det en snabblagad fiskgratäng. God vardagsmat.
Fiskgratäng med tomat och ost
till 4 portioner
600 g vit fiskfilé, t ex sej eller torsk
salt & peppar
tomatsås:
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g krossade tomat
salt & peppar
1 msk hackad dill
1 skivad squash
2 dl riven ost
tillbehör:
250 g kokta sojabönor eller svarta bönor
2 dl hel dinkel
Koka dinkeln enligt anvisningar på förpackningen.
Tina och lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
Stek vitlöken i olja i en kastrull. Häll i tomater, salt, peppar och dill. Låt såsen koka upp.
Lägg tunna skivor av squash och tomatsås på fisken. Strö över ost. Grädda i ugn, 225 grader ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Servera med dinkel och sojabönor.
Källa: Allas nr 34 2013 och deras “Din bästa GI-vecka”.
Reklam:
Lämna en kommentar