Grekiska biffar med tsatsiki
Vi har testat lite GI-recept från en av sommarens Allas-tidningar. Dessa biffar med spenat i blev riktigt goda. Däremot gick inte våra planer med broccolin som tänkt, då den hade blivit dåligt. Så på fotot är det alltså inte broccoli utan vitkål.
Grekiska biffar med tsatsiki
till 4 portioner
600 g lammfärs
100 g fryst och tinad bladspenat
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
1 tsk timjan
1,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
2 msk olja
Tzatzik:
1/2-1 gurka
salt
2 dl turkisk yoghurt
2 krm torkad mynta
2 pressade vitlöksklyftor
tillbehör:
broccoli
1 burk kokta kikärtor (ca 400 g)
1 msk sesamfrön
4 plommon i klyftor
Börja med att göra tzatzikin. Riv gurkan grovt och strö över salt. Låt ligga 30 min. Kram ur all vätska. Blanda gurkan med resten av ingredienserna till tsatsikin och ställ svalt.
Gör biffarna, blanda färs, spenat, vitlök, ägg, timjan, salt & peppar. Forma biffar och stek i olja.
Koka broccolin och blanda med kikärter. Strö över sesamfrön.
Servera biffarna med klyftande plommon, tsatsiki och broccoliblandningen.
Källa: Allas nr 34 2013 och deras “Din bästa GI-vecka”.
Reklam:
Lämna en kommentar