Wictorias Zucciniplättar från Delsbo
Dagens recept kommer från Wictoria, som skickade in via bidra-länken här uppe på sidan. Tack! Det visade sig vara ett bra vardagsrecept som gav goda och mättande plättar.
Zucciniplättar från Delsbo
till 3-4 portioner beroende på vilka tillbehör man väljer
1 medelstor zuccini (ca 400 g)
4 medelstora potatisar (ca 400 g)
salt
1 röd lök
3 ägg
2 dl creme fraiche
3-5 dl mjöl (beroende på hur fast smet du vill ha)
salt & peppar
färska örtkryddor ex. persilja, dill, gräslök
smör
tillbehör (välj själv vad som passar):
bacon
ost
vitkålssallad
lingonsylt
Riv zuccini och potatis, salta, låt stå ca 15-20 min. Krama därefter ur vätskan.
Finhacka löken och blanda ner i smeten.
Blanda ägg och creme fraiche och rör ner i smeten. Tillsätt mjölet lite i taget och rör hela tiden. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
Stek små eller stora plättar i smör. Servera direkt.
I lunchlådan: Den fina lite knapriga ytan försvinner, men smaken är fortfarande kvar. Helt okej lunchlådemat.
Reklam:
Lämna en kommentar