Pizzalasagne och en faslig massa andra varianter
Om du ledsnar på den traditionella lasagne så prova att byt ut såsen mot en med skinka i stället. Det blir lite pizzasmak över det hela, men du får ändå pastan så att säga. Ett bra alternativ till den traditionella varianten tycker vi.
Några andra alternativ:
Hur vi gjorde varianten med skinka?
Receptskiss:
400 gr finkrossade tomater, gärna Mutti
1 finhackad gul lök
1-2 finhackade vitlöksklyftor
200-400 gr rökt/kokt skinka (helt och hållet hur mycket skinka du råkar ha hemma och om du vill ha en köttigare lasagne eller inte…)
en gnutta socker
salt, svartpeppar
1 paket färska lasagneplattor, ca 200 gr
ca 4 dl ostsås, egen eller färdig typ Keldas
1 dl riven parmesanost
Gör så här:
1. Finhacka lök och vitlök. Mjukstek i lite smör utan att de tar färg.
2. Ha i de krossade tomaterna, smaka av med socker, salt och svartpeppar.
3. Låt tomatsåsen koka samman, ca 30 minuter.
4. Strimla skinkan och vänd ner i tomatsåsen.
5. Börja med ett lager tomatsås, sen lasagneplattor, mera tomatsås, ostsås, lasagneplattor, toamtsås, ostsås.
6. Avsluta med lasagneplattor, ostsås och den rivna parmesantosten.
7. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Passa så att lasagnen inte blir bränd. Eventuellt behöver den 5 minuter till för att få lite färg.
Marias kommentar:
Givetvis fungerar det utmärkt att frysa den här lasagnen. Har du färska champinjoner hemma och ni gillar det så skiva dem, stek dem och vänd ner i tomatsåsen tillsammans med skinkan.
Förhoppningsvis hittar du någon lasagne här som du gillar!
Reklam:
Lämna en kommentar