Omelettpaj med kassler och squash
Så var det dags att använda upp det sista av julskinkan, givetvis i kombination med squash. Resultatet blev en lättlagad omelettvariant.
Omelettpaj med kassler och squash
till 4 portioner
500 g kassler
2 squash (ca 500 g)
smör
örtkryddor
äggstanning/omelett:
4 ägg
4 dl mjölk
salt
topping:
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl riven lagrad ost
tillbehör:
sallad
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i bitar. Halvera squashen och skär i halvmånar. Stek kasslern i lite smör och krydda med blandade örtkryddor. Ta upp kasslern och lägg i en form. Stek squashen i omgångar i lite smör, bara precis så att den börjar mjukna lite. Lägg i formen.
äggstanning/omelett: Vispa ihop ingredienserna och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
topping: Rör ihop ingredienserna till toppingen. Lägg överst i formen och ställ in ytterligare 10 minuter så att smulorna får fin färg.
Servera med en sallad.
Kommentarer
Malin skrev 2011-07-20 klockan 11:06
Kassler eller julskinka? :P
Millan skrev 2011-07-20 klockan 11:53
Malin: Vilket du vill :)
Reklam:
Lämna en kommentar