101 Lätta rätter

Titeln 101 Lätta rätter kan vara något förvirrande då jag inte visste om recepten var lättlagade eller smala. Det visade sig dock vara en bok med smala recept. Många av recepten i boken är dock ganska lättlagade också.

101 Lätta rätter

Hur som helst så är det en liten kokbok med många fina bilder och många recept man känner att man vill testa. Med varje recept följer en översikt med näringsinnehållet, kalorier och fettinnehåll.

Vi har testat några recept ur boken, bland annat Tonfisksallad med bönor och majs (s. 46). Tummen upp för ett enkelt och gott recept där fotot stämde bra överrens med verkligheten.

Vi har även testat Citron- och pepparkyckling (s. 94) . Receptet stämde inte helt överrens med fotot och tillagningstiden stämde inte alls bra. Dessutom stod där att rätten skulle serveras med sky, men ingen förklaring alls till hur man gör detta.

Idag valde vi att testa Kyckling och broccoliwok som visade sig vara en spännande rätt och ett recept vi sparar undan (för att göra vissa små ändringar i).

Kyckling- och broccoliwok

Kyckling och broccoliwok

till 4 personer
25 g smör
450 g kycklingfiléer, tunt strimlade
3 msk sojasås
350 g broccoli, i små buketter
225 g gröna bönor, halverade
1 knippe vårlök, i bitar
2 tsk majsmjöl
saften från 2 apelsiner
25 g färsk basilika
ris eller nudlar

Hetta upp smöret i en wok eller stor panna. Lägg i kycklingen, stänk över en skvätt soja och stek i 5 minuter, under omrörning, tills köttet börjar få färg.

Rör ner broccolin, bönorna och hälften av vårlöken och stek i ytterligare 3 minuter tills grönsakerna mjuknat något.

Blanda majsmjöl med apelsinsaft och resten av sojasåsen. Häll ner baldningen i woken och låt det koka i 1 minut, under omrörning, tills såsen börjar tjockna. Strö över basilika och resten av vårlöken.

Servera med ris eller nudlar.

Sammanfattning: På det stora hela är vi väldigt nöjda med den här kokboken. Fotona är som sagt fina och formatet på kokboken bra. Det mesta vi smakat från boken är bra vardagsmat.

Lämna en kommentar
Reklam: