Vegetariska biffar med ugnsrostade grönsaker
Jag gillar egentligen inte halv- och helfabrikat, men det är smidigt. I frysdisken hittade jag Hälsans kök och deras enorma sortiment av vegetariska saker, som gått mig helt förbi tidigare. Två paket fick följa med hem.
Linsbiffar – Våra goda veganska Linsbiffar är gjorda på en bas av morötter, röda linser och mynta. Passar utmärkt till en sallad.
Couscousbiffar – Våra läckra veganska Couscousbiffar är gjorda på couscous och grönsaker. Väldigt goda att steka och servera tillsammans med en grön sallad.
Källa: http://www.halsanskok.se/
Vegetariska biffar med ugnsrostade grönsaker
till 4 portioner
8 biffar (vilket är två paket av de på fotot)
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
1 fänkål
1 gul lök
4 morötter
2 palsternackor
4 klyftor vitlök
olivolja
italiensk salladskrydda
Klyfta och skär upp alla grönsaker, skala vitlökarna och lägg sedan allt i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda. Ställ in i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Stek biffarna enligt anvisningar på förpackningen och servera med grönsakerna.
Millans kommentar: Biffarna var riktigt goda, tyckte jag. Chrisse muttrade något om att han saknade kött, men hade inga problem att äta upp. Själv kommer jag definitivt köpa hem couscous-biffarna igen och lägga i mina lunchlådor. Två biffar och lite grönsaker till blir perfekt för mig.
Reklam:
Lämna en kommentar