Vegetarisk pyttipanna
Jag älskar verkligen Skåne på sommaren. Att ta sig ut till massa olika gårdsbutiker och få tag i de finaste grönsakerna gör mig lycklig in i själen. Efter en runda till bland annat Mossagården stod vi där med potatis, morötter, rödbetor och lök, direkt från jorden.
Vi tittade på dagens fångst och funderade över vad vi skulle göra för att kunna äta så mycket som möjligt av det och valet slutade på en pyttipanna. En paket halloumi gjorde maträtten komplett.
Vegetarisk pyttipanna
Några mått har jag inte, utan utgå lite från hur hungrig du/ni är :)
färsk potatis
krispiga morötter
några knippelökar (gärna med det där gröna kvar)
halloumi
kryddor (vi körde med en italiensk grillkrydda)
ägg
Skala potatis och morötter och skär i bitar.
Hacka löken och fräs i smör tillsammans med potatisen. När potatisen börjar mjukna, lägg i morötter och “blasten” från löken.
Tärna hallomin och låt fräsa med någon minut. Krydda med valfria kryddor.
Stek ägg att servera med.
I sommarkvällssolens varma strålar avnjöt vi vår middag och drack kallt vitt vin till :)
Reklam:
Lämna en kommentar