Vegetarisk favorit
Receptet på den här pastarätten finns redan här på sidan, men det är en av våra favoriter så den tål att bloggas om igen :) Oftast serverar vi med timjankryddad kycklingfile, men just idag blev det en vegetarisk variant. Gnisslig salt halloumi är verkligen gott!
till 3 portioner
1 förpackning Halloumi (ca 250g)
400 g pasta
2 dl crème fraiche
3 dl ruccolasallad
1 dl riven parmesanost
1/2 dl pinjenötter
2-3 hackade vitlöksklyftor
salt
peppar
till serveringen:
ruccolasallad
körsbärstomater
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Stek eller grilla halloumin tills den fått fin stekyta.
Använd en stavmixer och mixa crème fraiche, ruccola, parmesan, pinjenötter och vitlök.
Blanda med den nykokta pastan.
Kommentarer
Camilla K skrev 2010-04-21 klockan 14:08
Åh vad gott! Älskar haloumi. Är helt matfixerad nu och sparar på mig en massa recept. Kan det bero på att jag just nu kör en pulverdietkur på två veckor kanske!?!
Efter dessa två veckor ska det enbart serveras nyttiga soppor en period så då kommer jag och letar recept igen! Kramar från Camilla
Freedomtravel skrev 2010-04-21 klockan 20:04
Det här låter supergott! Ska försöka komma ihåg att kika in här när det passar att laga till...
Klara skrev 2010-04-21 klockan 20:25
Ser så gott ut! Fräscht och vårlikt! Gröna färger och tomater, halloumi...mums!
Kumminosten skrev 2010-04-21 klockan 21:45
Låter jättegott - ska testa! Är alltid på jakt efter nya vegetariska recept! Det här är mitt absolut godaste veggo-recept - en fantastisk tomatsoppa http://kumminosten.wordpress.com/2009/12/08/universums-godaste-och-enklaste-tomatsoppa/
Freedomtravel skrev 2010-04-23 klockan 21:19
Vi lagade faktiskt det här i kväll! Det blev jättegott! Tack för receptet!
Millan skrev 2010-04-25 klockan 09:18
Freddomtravel: Vad kul att ni vågade testa en av våra favoriter :) Tack för att ni berättar vad ni tyckte!
Carro skrev 2010-04-26 klockan 20:26
Älskar ju Halloumi! All ost! Mmm!
Reklam:
Lämna en kommentar