Vegetarisk färs
Det är inte kött som avgör om det är en riktig middag eller inte. Chrisse hade svårt för det när vi träffades, men nu har han vant sig och vi äter vegetariskt minst en gång i veckan. Idag bjuder vi på ett recept som blir precis lika gott med vegetarisk quornfärs som köttfärs.
1 paket quornfärs
2 schalottenlökar
1/2 squash + 2 squash att fylla senare
2 morötter
1 liten bit kålrot
2-3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
soya
salt
peppar
1 förpackning krossade tomater
riven ost
Hacka löken fint och riv den halva squashen (spara alltså 2 hela squash till att fylla senare).
Stek i en klick smör.
Riv morötter och kålrot och blanda ner tillsammans med färs, krossade tomater, mjölk och buljong. Smaksätt med soya, salt och peppar.
Ser nästan ut som helt vanlig köttfärssås.
Dela squashen på längden och gröp ur dem med en sked.
Jag brukar riva eller finhacka det jag gröpt ur och blanda ner i färsröran. Låt den koka ytterligare några minuter om du blandat ner det.
Lägg squashskalen på en ugnsplåt och fyll dem med färsen. Strö över riven ost.
Gratinera i ugn i 225 grader, ca 20 minuter, tills skalen mjuknat.
Servera gärna med några grönsaker. Överbliven färs går bra att frysa in.
Reklam:
Lämna en kommentar