Veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle – veckofinal 2

Så var det dags igen, får jag presentera veckans tre finalister i jakten på Sveriges bästa tunnbrödsrulle!


Tre lockande rullar med slåss om en finalplats.

Bidrag Kerstin Busk
Lyxig tunnbrödsrulle, 1 tunnbröd smöras, mos av två potatisar, en näve strimlad isbergssallad. Lägg på rostbiffskivor, rostad lök och majonnässallad.
Recept på majonnässallad: 1 dl majonnäs, 0,5 dl keso, 0,25 dl finstrimlad purjolök, 1 grovt rivet äpple, 1 tsk pepparrot, 2 msk chili sås, 0,5 tsk salt, 0,5 krm kryddpeppar. Mums ät och njut. Lätt att göra och du behöver inga säregna ingridienser.

Ingredienser: :( Må vara att det inte är några säregna ingredienser, men väldigt många ingredienser är det.
Tillagningstid: :( Det tar tid att göra majanässalladen och det ska strimlas och rivas och kokas potatis.
Disk: :( Diskberget växer..
Smak: :) Det är mycket jobb med den här rullen, men oj vad god den är! Majonnässalladen var en höjdare som Chrisse direkt sa att vi kommer att göra fler gånger och servera till annat.

Bidrag Mikael Sandberg
Smörat tunnbröd täcks med kall skivad potatis (helst mandelpotatis) Tunna skivor rökt renstek läggs på potatisen. Gör en sås på creme fraiché och västerbottensost. Salta och peppra och toppa med färskriven pepparrot och kryddkrasse.

Ingredienser: :( Åter igen detta renkött. Det kanske är lätt att få tag i om man bor norrut, men att göra en ny rulle som ska kallas Sveriges bästa där stora delar av landet inte ens kan få tag i ingrediensen, det blir en ledsen gubbe.
Tillagningstid: :( Potatisen ska kokas, om man inte har turen att ha några kalla liggande i kylen.
Disk: :| Skippa att blanda såsen och gör det direkt på rullen för att spara disk.
Smak: Det här var gott. Mättande potatis och kryddig krasse i kombination med västerbottenosten var riktigt gott.

Bidrag Johan Viitanen
Johans Kamikaze rulle, Fazer tunnbröd, ett lager wasbipasta, ett lager gravad lax, pensla på rikligt med teyakisås och strö över rostade sesamfrön. Rulla , ät och njut!
Ingredienser: :) Samtliga saker lätta att få tag i.
Tillagningstid: :) Det enda som behöver fixas är att rosta sesamfröna.
Disk: :) Allt görs direkt på brödet.
Smak: Det känns lite sushi-inspirerat det här. Inte vidare svenskt, men gott. Saknar dock något som ger krisp åt rullen.

Kan du bättre än såhär?
Mer info om tävlingen hittar ni på fazers sida samt ute i högerkanten här i bloggen.
http://www.fazer.se/tunnbrodsrulle

Kommentarer

Berith skrev 2011-10-09 klockan 15:58

Det är säkert svårt att välja den godaste av de här tre rullarna. Men genom att bara läsa om dem så väljer jag nr 1.

Helena Ljunggren skrev 2011-10-10 klockan 11:27

Sällan har jag blivit så hungrig som nu :D Den översta rullen hade jag gärna smäckt i mig på studs :D

Lämna en kommentar




*