Västerländsk mat i Seoul

I en storstad som Seoul är det till skillnad från lite mindre koreanska orter ganska lätt att hitta västerländs mat. Man bör dock undvika att ha förutfattade meningar om vad man kommer få serverat. Det är alltid lite annorlunda än vad man tror det ska vara. Jag fick tillexempel pizza med chillisås istället för tomatsås och sockrat vitlöksbröd sist jag var där.

Bilden ovan visar en pastarätt jag fick som var väldigt god men som innehöll någon konstig krydda man definitivt inte hade använt i Italien.

Kommentarer

Emma skrev 2008-10-07 klockan 10:17

Spännande med socker på vitlöksbröd :D

Anna skrev 2008-10-07 klockan 10:17

Festligt! Jag tycker att det är roligt när icke-västerländska kök återskapar västerländsk mat, blir alltid nyfiken på om det verkligen smakade som originalet (eller hur långt ifrån det är). Tror att vi är ovana vid att andra kök trashar/förbättrar västerländska rätter. Det är mer normalt för "oss" att laga smaklösa kopior av curry och wok, att andra kök vill äta "vår" mat - förutom pizza och hamburgare. Förmodligen har jag själv förolämpat världens alla kök ett flertal gånger genom "hmmm... vad kan jag ersätta risvinägern med när jag inte har den hemma? Äppelcidervinäger?" En korean skulle kanske tycka att det var lite tragiskt men ändå rörande... i bästa fall. =)

TheLostSWede skrev 2008-10-07 klockan 19:04

Som bostatt i Taiwan så springer man på sånt hela tiden. Inget smakar i stort sätt som man tror att det ska smaka, bara ett fåtal restauranger här vet hur man gör bra västerländsk mat. Det konstiga är att IKEA restaurangerna här alltid är proppfulla och det enda "Svenska" dom igentligen serverar är köttbullar och gravad lax, resten är Tysk eller Japansk mat. Köttbullarna kommer med sås och antingen pommesfrittes eller ris... Men som tur är så gillar alla mina hemlagade köttbullar här som smakar 100x bättre än gummi bullarna på IKEA :D Dessutom finns det många Japanska-Italienska pasta ställen här, där inget smakar som man förväntar sig. Dom blandar ihop lite utav varje och anpassar det för lokalbefolkningen. Det är ungefär som att gå på pizzahut här, där man kan beställa skaldjurs och bläckfisk pizza med ärtor och majs... urk...

Chrisse skrev 2008-10-07 klockan 19:04

Ja absolut. Jag hade inte lyckats få till koreansk mat om jag skulle försöka :)

Lämna en kommentar
Reklam: