Världens godaste pizzor
Ni som följer mig på Instagram har redan sett en massa videor och foton av när vi öppnade paketen med pizzaugnen och hur vi skulle inviga den. Och jag är helt såld på den! Första försöket och vi fick världens godaste pizzor! Visst, det finns några finjustering att göra. Det tar ju ett tag att lära sig hur ugnen presterar som bäst och vilken deg som egentligen fungerar bäst. Men dagens pizzor, alltså, de var ljuvliga!
Har ni sett vilken underbar syn!
Pizzadeg med durumvete
till 4 pizzor
25 g jäst
4,5 dl ljummet vatten
3 tsk hounung
1,5 tsk flingsalt
3 msk olivolja
100 g durumvete
540 g vetemjöl special + extra till när man ska baka ut degen
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt honung, flingsalt och olivolja.
Blanda durumvete och vetemjöl och tillsätt lite i taget. Knåda degen i maskin ca 10 min tills den är elastisk.
Låt jäsa i bunken under bakduk till dubbel storlek (ca 45 minuter).
Dela degen i fyra bitar och knåda försiktigt in lite mer mjöl så att du kan arbeta med degen. Tryck sedan ut degen tunt på bakplåtspapper.
Fördela fyllningen på pizzorna och in i ugnen ett par minuter/pizza. Jag återkommer med bättre beskrivning hur du bäst gör med pizzorna.
Låt pizzorna ligga kvar på bakplåtspappret tills det släpper och du kan dra ut det.
Fyllning/topping:
tomatsås (tunt lager)
2 burkar skivad svamp eller färsk
200 g strimlad skinka och/eller salami eller annan korv
3 kulor mozarella
200 g riven ost
oregano på toppen
Efter besöket i ugnen:
ruccola
rikligt med riven parmesan
delade små tomater
En ren fröjd att titta på medan ugnen värms upp.
Känslan av att kunna laga mat på det här viset hemma. Matlycka på hög nivå!
Bara titta, en helt fantastisk pizza!
Ugnsvakten kunde inte hålla sig utan provsmakade direkt. Behöver jag säga att han såg nöjd ut ;)
Toppad med parmesan, rucola och färska tomater. Bättre än såhär blir det inte!
Inte bara hos de vuxna gick det här hem. 3-åringen var mycket nöjd med dagens middag :)
Kommentarer
Bland Kastruller och vinglas skrev 2019-03-17 klockan 14:44
Vad häftigt med en egen pizzaugn. Dessutom måste de smaka helt underbart
kram Kajsa
Berith skrev 2019-03-17 klockan 16:59
Så gott och lyxigt att få vara med på premiären.
Millan skrev 2019-03-18 klockan 15:45
Ja, det är verkligen coolt måste jag säga!
Cykelställ skrev 2019-03-21 klockan 11:34
Klockrent! Inget är så gott som hemmalagad pizza om man dessutom gjort en bra kalljäst deg. Jag gillar ju pizzor som man har mycket och framförallt smakrik ost på. Jag såg nån häftig pizzaugn i cortenstål med stenplatta. Man blir sugen iaf :)
Reklam:
Lämna en kommentar