Vårgryta med grönmögelost

Jag brukar passa på att köpa grönmögelost när det är kort datum och de säljer ut dem. Går utmärkt att frysa och tina för att exempelvis använda till en sån här gryta.

vårgryta med grönmögelost

Vårgryta med grönmögelost
till 4 portioner

500 g kycklingfilé
smör

2 morötter
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 kvistar selleri
2,5 dl vitt vin

7 dl kycklingbuljong
2 msk fransk örtkrydda
ev. 2 kvistar libbsticka

210 g blåmögelost
2 dl strimlade sockerärtor

till servering:
ris
grönsaker (på fotot tomater)

 

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i smör.

Skala schalottenlök och morötter. Hacka löken. Finhacka vitlök. Skär selleri och morötter i tunna slantar. Lägg ner lök, vitlök, selleri och morötter i grytan. Häll i vinet och rör om.

Blanda ner kycklingbuljong och kryddor. Lägg på lock och låt puttra i ca 30 minuter.

Smula blåmögelosten över och rör i. Låt försiktigt smälta ner i grytan. Blanda i strimlade sockerärtor.

Servera grytan med ris.

Lämna en kommentar




Reklam: