Underbar Hallontryffelpaj
En underbar paj som gjort succé på fest efter fest. Går utmärkt att göra med svarta vinbär också.
Underbar Hallontryffelpaj
pajdeg:
3 dl mjöl
150 gram rumsvarmt smör
2 msk florsocker
3 msk kakao
1 äggula
2 tsk kallt vatten
fyllning:
1,5 dl tinade hallon
2 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad (blanda gärna med lite mörkare choklad för att få lite mindre söt fyllning)
75 g smör
till serveringen:
hallon
grädde
pajdeg:
Rör ihop mjöl och smör i en bunke.
Blanda i florsocker och kakao. Häll ner äggulan och vatten och arbeta ihop degen. Låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter.
Smörj en pajform med löstagbar kant och klä formen med degen. Låt pajskalet stå kallt på nytt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Låt det därefter svalna.
fyllning:
Mixa hallonen med en mixer.
Värm hallonpurén med grädden i en kastrull så att det blandar sig.
Tag av kastrullen från spisen och blanda ner all choklad. Rör om tills det har smält. Klicka ner smöret och rör om allt till en smet.
Häll fyllningen i pajskalet och låt pajen stå kallt över natten. Dekorera med hallon vid servering. Servera med grädde.
Reklam:
Lämna en kommentar