Ugnspannkaka med råkost
En klassisk ugnspannkaka passar precis lika bra som lunch, middag eller dessert! Allt hänger på tillbehören, men grunden är precis den samma.
Vill du ha den till dessert, som fotot nedan med grädde och sylt? Eller föredrar du middagsvarianten?
Ugnspannkaka med råkost
till 3 personer
4 ägg
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
2,5 dl vetemjöl
Tips: Testa att blanda rivna morötter i smeten eller kokta röda linser. Nyttigare och mer matigt.
Tillbehör:
Alternativ 1: lingonsylt, bacon och råkostsalladen nedan
Råkostsallad:
en klyfta kålrot
2 morötter
1 apelsin
1/2 msk olivolja
1/2 msk citronsaft
svartpeppar
1 msk persilja (det går bra med djupfryst)
Alternativ 2: Som dessert med grädde och sylt
Ugnspannkaka:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vetemjöl till en slät och klumpfri smet. Häll smeten i en smord stor ugnssäker form eller liten långpanna. Ställ in formen i ugnen och grädda i 25-30 minuter.
Råkostsallad:
Skala morötterna och kålroten och riv grovt. Skala apelsinen och skär i mindre bitar. Blanda samman.
Blanda olja, citronsaft, svartpeppar och finklippt persilja. Häll blandningen över de rårivna grönsakerna.
Servera ugnspannkakan med lingonsylt och råkostsallad.
Reklam:
Lämna en kommentar