Ugnsbakad fisk på ärtrisotto

Jag blev kontaktad av Findus, som just gjort en stor satsning med deras “Lyckas med Torsk”, och tillfrågad om jag kunde skapa något bra tillbehör till det. Kravet var att det skulle gå snabbt att göra och torsken tar 30 minuter i ugnen, så tillbehöret bör ju inte ta mer tid än så. Jag funderade lite och det godaste jag vet ihop med vit fisk är krämiga risottosar. Och gröna ärtor och fisk är ju suveränt ihop, så varför inte kombinera dessa tänkte jag. Och resultatet har ni här! Får jag presentera..

Ugnsbakad fisk på ärtrisotto
till 4 portioner

4 ryggfiléer av torsk med nordisk örtsmör från Findus

Ärtfond:
4 dl frysta gröna ärtor (ca 230g)
7 dl vatten
1 msk flytande grönsaksfond
1 tsk torkad timjan

Risotto:
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör

2 dl arborioris
2 dl vitt vin

2 dl riven parmesan
salt & peppar
ev. 1 klick smör

grönsallad
gröna ärtor

Sätt ugnen på 190 grader och ställ in fisken ca 25 minuter.

Ärtfond:
Koka upp alla ingredienserna till fonden och mixa slätt.

Risotto:
Hacka schalottenlökarna och vitlöken fint och fräs i lite smör tills löken börja mjukna. Häll i riset och rör runt någon minut. Sänk temperaturen och häll på vinet. Låt det koka in.

Tillsätt ärtfonden, lite i taget och låt risotton puttra på svag värme ca 20 minuter. Riskornen ska bli mjuka. När det mesta av vätskan är borta, lägg i en liten klick smör, krydda med salt & peppar och rör i parmesanen.

Servera fisken med risotton, en grönsallad och lite gröna ärtor.

P.s. Besök gärna findus Facebook-sida där det varje tisdag presenteras ett nytt recept med just dessa torskfiléer.

Salt&Peppars facebooksida hittar du här:
http://www.facebook.com/saltpeppar

Kommentarer

Berith skrev 2011-04-21 klockan 09:55

Det här ser verkligen gott ut! Så enkelt med att tillaga fisken så jag måste köpa en paket.

Lämna en kommentar




Reklam: