Tortellinigratäng med bacon
Det här är en riktig storkoksgratäng. Går utmärkt att förbreda dagen innan och blir det massa rester så fungerar det i lunchlådan. Har en känsla av att vi kommer att göra flera varianter på denna i sommar.
Tortellinigratäng med bacon
till 6 portioner
1 kg färsk tortellini (pasta med fyllning)
olivolja
140 g färsk spenat
3-4 dl djupfrysta gröna ärtor
1 purjolök
140 g tärnad bacon
1 msk smör
sås:
2,5 dl grädde
3,5 dl mjölk
3 msk djupfryst hackad persilja
2 msk idealmjöl (går lika bra att göra en enkel redning med vätska + mjöl)
150 g riven ost
dekoration:
basilika
serveras med:
sallad
knaperstekt bacon
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka tortellinin knappt mjuk mjuk och låt den rinna av. Häll i oljan och rör runt.
Ansa spenaten och blanda med tortellinin. Blanda ner de djupfrysta ärtorna, rör runt och lägg i en stor ugnssäker form.
Ansa och strimla purjolöken och stek med bacon. Fördela röran över tortellinin.
Blanda ingredienserna till såsen och låt småputtra några minuter. Rör hela tiden så att det inte bränner. Häll såsen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med sallad och knaperstekt bacon.
Tips: Fungerar utmärkt att frysa och använda till lunchlådor.
Reklam:
Lämna en kommentar