Torsk med citronsås
Snabblagade och vettiga vardagsmatsrecept kan man nog aldrig få förmånga av. När vi var på ICA Maxi senast hade de små receptfoldrar med förslag på veckans mat. Det lät bra tyckte vi och bestämde oss för att testa två av recepten. Idag får ni ta del av en fiskrätt och imorgon blir det kyckling.
Torsk med citronsås
till 3-4 portioner
1 förp fryst torskfilé (à 520 g)
900 g potatis
salt och peppar
3 dl kyld mild citronsås (Kelda har en variant som är god)
1/2 msk torkad basilika (vi körde med 1 msk färsk)
2 morötter
på fotot:
serverar vi med rädisor
Tina fisken.
Sätt ugnen på 200ËšC. Skala och koka potatisen. Skala och riv morötterna.
Fisken: Skär torsken i portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra. Sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter.
Såsen: Värm såsen och smaksätt den med basilika.
Servera torsken med citronsåsen, kokt potatis, rivna morötter och gärna en sallad.
Källa: Reklamblad från ICA Maxi, vecka 7
Millans kommentar: Snabblagat och gott. För att laga fisk, potatis och färdigsås behövs egentligen inget recept, men ibland behöver jag bara bli påmind om att göra det.
Reklam:
Lämna en kommentar