Torcetti – svamppasta

I julas fick jag en julklapp köpt hos Oil & Vinegar. Det var en väldigt lyxig påse med olika kryddor och pasta. Jag hade ingen aning om att det var någon speciellt med pastan (förutom att det var en fin påse) så vi la den i en kastrull och tänkte ha till middag en kväll.

När jag hällde av vattnet kände jag en tydlig svampdoft komma från pastan. Jag plockade upp påsen och konstaterar mycket riktigt att det här var ingen vanlig pasta. Utan den var smaksatt med champinjoner.

Det här var ju inte riktigt vad vi hade tänkt oss.. speciellt som Millan är allergisk mot just champinjoner. Nåja, jag tyckte iallafall det lät väldigt spännande så vi kokte upp en omgång vanlig pasta till Millan medan jag testade svamp-pastan.

Jag tycker verkligen om svamp men tyvärr var svamp-pasta ingen höjdare. Den smakade verkligen svamp men smaken tog över alldeles för mycket. Jag kunde knappt känna smaken av ädelost eller citron, då förstår ni hur dominerande svampsmaken var!

Receptet på maten på bilden hittar ni här (klicka). Jag rekommenderar dock vanlig pasta istället för svamppasta!

Kommentarer

Mårtenssons kök skrev 2011-06-12 klockan 19:26

Nej, usch, det låter inte alls som något vi skulle gilla. Bara beskrivningen av pastan som luktar svamp får oss att rynka på näsan.

Lämna en kommentar
Reklam: