Tomatpannacotta
Det var en utmaning på nätet, laga trerätters med tomat. Förrätt och huvudrätt var enkelt. Men dessert.. vad gör man då? Efter en stunds fundering tänkte jag att det här med pannacotta toppad med sockrig tomat borde fungera. Och visst fungerade det. Jag ska väl erkänna att det nog hellre haft en klassisk med färska bär, men det var absolut inte illa och dessutom kul :)
Pannacotta med tomatspegel
till 4 portioner
5 dl vispgrädde
1 dl Gelésocker Multi
vaniljpulver
Rör ihop och koka 1/2 minut. Fördela i glas och ställt kallt tills de svalnat.
0,75 dl Gelésocker Multi
0,75 dl finhackade tomater utan skal
vaniljpulver
Rör ihop och koka 1/2 minut. Fördela ovanpå pannacottan i glasen. Ställ kallt.
Det ser väldigt läckert ut med tomaten på toppen :)
Den här rätten ingår i en trerätters-tomatutmaning jag var med i. Läs mer om den här >>
Reklam:
Lämna en kommentar