Toast med räkor
Chrisse fyller år idag, hipp hipp hurra, och i helgen hade han önskat sig en riktig mysdag hemma med god mat. Så idag postar vi två inlägg, detta med förrätten och ett med huvudrätten. Receptet på desserten finns redan här på Salt&Peppar (Jennys chokladcheesecake med hallon, klicka här för att komma dit och scrolla sen ner).
Toast med räkor
till förrätt/lunch 2 personer (+ att det blir röra över man kan njuta av till frukostmackan)
4 skivor bröd som rostas lätt
1/2 kg räkor (med skal)
1 dl riven smakrik ost
1/2 citron (finriv skalet)
2 dl crème fraiche
2 hårdkokta ägg (hackade)
2 msk grovhackad dill
½ rödlök (finhackad)
peppar
salt
till dekorering:
räkor
citron
salladsblad
Skala räkorna och grovhacka dem. Spara några till dekoration.
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt röran stå minst 15 minuter i kylen så att den hinner gotta ihop sig :)
Fördela på lättrostat bröd och njut.
Reklam:
Lämna en kommentar